OVER SOETENBORGH

Bedrijvencentrum

Op een verholen binnenhof aan de Antwerpse Van Luppenstraat, waar de wijken Haringrode, Oud-Berchem en Zurenborg samenkomen, ontwaakt een oude dame in een nieuwe staat van verbinding: bedrijvencentrum Soetenborgh.

Wat aan het einde van de 19de eeuw nog een herberg voor de stille krachten van de Antwerpse paardentrams was, en in de rebelse jaren ’70 een factorij van salami, werd sinds 2018 onder het bezielend toezicht van drie vrienden – Steven, Raf en Herman – met respect voor ooit-en-omgeving omgevormd tot een kleinschalige vlijtplaats voor eigentijdse bedrijven en soevereine ontdekkingsreizigers.

In meer prozaïsche taal is Soetenborgh een state-of-the-art bedrijvencentrum met 4 elegante kantoorruimtes, 2 meeting rooms, een welgevallige gemeenschapsruimte met een keukenblok, een ruime stockeerkelder en zelfs een akoestisch geraffineerde eventruimte – het Theatre of Tales – waar een twintigtal zielen op verhaal kan komen.

Soetenborgh

Vanwaar de naam Soetenborgh? De naam heeft geen historische of geografische basis. Ze is eenvoudigweg ontsproten aan de rijpende geesten van de initiatiefnemers, met een saluerende knipoog naar die ‘andere kant’ van Berchem station: Zurenborg. We willen graag geloven dat het leven aan deze kant wat zoeter is, op een luie steenworp van de inmiddels legendarische lustoorden Groen Kwartier, Pakt en Stadsbrouwerij De Koninck

Leuk detail: op verschillende plekken in het gebouw duiken grote goud-spiegelende ruiten op. Deze opvallende scheidingswanden hebben we kunnen recupereren bij de afbraak van de Antwerp Tower op de Keyserlei in Antwerpen.

Kantoren

In Soetenborgh huizen 4 kantoorruimtes van verschillende groottes. De ruimtes zijn volledig bemeubeld, met maatwerk bureau’s, ergonomische bureaustoelen en ingemaakte kasten. Alles is voorzien van performante IT infrastructuur.

Vergaderzaal

Onze grote vergaderzaal biedt plek aan 9 personen. Flatscreen en alle technieken zijn aanwezig.

Theater & brainstorm room

Het Theatre of Tales, een comfortabele arena voor een 20-tal personen.

Polyvalente ruimte

Soetenbek kan op vele manieren ingezet worden: restaurant, receptieruimte, event space. Zitcapaciteit voor 24 personen en een uitgeruste keuken.

Wilde binnentuin

Temidden van alle industriële archeologie en business kunnen onze gasten uitblazen in de gezellige wilde binnentuin. Zitplek voor 16 man!